Politica de retur înseamnă: Politica ce descrie condițiile în care clientul are dreptul de a se retrage din Contractul la distanță, respectiv dreptul de a returna Produsele, urmând să vă fie restituite sumele de bani achitate în vedere achiziționării Produselor. 

Dreptul de retragere din contract (dreptul de retur al Produselor) acordat Consumatorilor

Dacă aveți calitatea de Consumator, beneficiați de dreptul de retragere din contract, respectiv dreptul de a returna Produsele într-o perioadă de 14 de zile de la momentul primirii acestora. Dispozițiile legale conținute în art. 9 alin. 1 din O.U.G. nr. 34/2014 prevăd următoarele: „Cu excepția cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14”. Dacă nu aveți calitatea de Consumator, înțelegeți și acceptați că nu puteți beneficia de dreptul de retragere (dreptul de retur).

În acest sens, dacă aveți calitatea de Consumator, vă puteți exercita dreptul de retragere prin intermediul formularului intitulat „Formular de retur” disponibil pe Website. Este necesar să completați formularul și să îl transmiteți Societății. După transmiterea acestuia, veți primi un e-mail de confirmare a solicitării efectuate. 

Pentru a vă exercita dreptul de retragere din contract, este necesar să ne transmiteți Formularul de retur completat, împreună cu Produsele împachetate în mod corespunzător, de preferat în ambalajul în care acestea au fost livrate, și factura primită. Formularul de retur poate fi transmis și prin intermediul adresei de e-mail sau prin intermediul Site-ului. Returul Produselor se va realiza prin intermediul unei firme de curierat, iar costul aferent returnării Produselor va fi prezentat pe pagina de comandă.

Trebuie să aveți în vedere că Dumneavoastră veți suporta costul transportului aferent returnării Produsului.

Totuși, în cazurile prevăzute de art. 16 din O.U.G. nr. 34/2014, nu beneficiați de dreptul de retragere/ dreptul de retur. Astfel, dacă Produsele achiziționate intră în una din categoriile prevăzute de art. 16, nu puteți proceda la returnarea acestora. În acest sens, este vorba în special de Produse confecționate după specificațiile prezentate de Dumneavoastră sau personalizate în mod clar, dacă este cazul

Condițiile în care beneficiați de dreptul de retragere din contract (dreptul de retur al Produselor) sunt detaliate în Politica de retur a Societății, pe care vă rugăm să o citiți cu atenție.

În cazul în care ați achitat prețul Produselor (inclusiv costurile de transport), declarați și acceptați expres că acest preț încasat să vă fie restituit prin transfer bancar, în contul indicat în formularul prevăzut pentru retur. Sumele în cauză vă vor fi rambursate în termen de maximum 14 zile de la comunicarea retragerii, sub rezerva returnării Produselor până la expirarea acestui termen. Este posibil ca perioada de timp pentru returnarea sumelor să se prelungească, în cazul în care Produsele ajung la Noi spre sfârșitul perioadei menționate, de 14 zile.

Anterior restituirii sumelor de bani achitate cu titlu de preț, Societatea își rezervă dreptul de a efectua verificări la data returnării Produselor, pentru ca acestea să nu prezinte neconformități, cu titlu de exemplu: urme de utilizare, uzare. În măsura în care Produsul prezintă unele neconformități, contravaloarea prețului achitat de Dumneavoastră, ce urmează a fi restituit, va fi diminuat cu suma necesară înlăturării acestor neconformități. În acest sens, dacă va fi cazul, vă vom informa în consecință. Dispozițiile legale în materie prevăd: „consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-și exercita dreptul de retragere”.

Spre exemplu, manipulările acceptate pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării Produselor sunt:

  • inspectarea vizuală, tactilă și olfactivă a Produselor, atunci când nu se încalcă prevederile de mai jos;
  • aveți dreptul doar de a verifica conformitatea produselor cu descrierea de pe paginile de prezentare nu și de a-l deteriora, utiliza sau strica.

Nu sunt permise următoarele acțiuni care duc la diminuarea valorii Produsului sau chiar pierderea dreptului de retur:

  • Deteriorarea ambalajelor;
  • Deteriorarea, zgârierea, murdărirea, pătarea, lăsarea urmelor de utilizare, impregnarea Produselor cu substanțe externe, conectarea necorespunzătoare, nerespectarea instrucțiunilor de instalare, depozitare in condiții necorespunzătoare si utilizarea Produselor in moduri si condiții neconforme.

6.8 Orice utilizare sau folosire diferită a Produselor, peste limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor Produselor, și care generează deteriorări sau neconformități asupra acestora, va atrage obligația Dumneavoastră de a suporta diminuarea valorii Produselor cu aceste deteriorări sau neconformități.

În acest caz, Societatea va compensa valoarea neconformităților sau a deteriorărilor cu sumele ce ar fi trebuit să vă fie restituite, urmând a vă restitui doar diferența aferentă.