Noutăți

Panouri acustice: Absorbție VS Izolare fonică

Diferenta dintre inainte si dupa instalarea panourilor ISINAC

Când vorbim despre panouri acustice, ne gândim adesea la izolare fonică. De asemenea, definiția panourilor acustice în mass media este încurcată cu definiția izolarii fonice.

Cei ce nu sunt familiarizaţi cu acest domeniu adesea confundă confortul acustic și absorbția acustică cu izolarea fonică.

Ce este izolarea fonică? Acesta este un proces de prevenire a circulației sonore dintr-o cameră în alta prin folosirea diferitelor materiale acustice. Izolarea fonică se realizează de obicei prin încorporarea materialului acustic în pereți pentru a preveni trecerea sunetului.

 

Izolare fonică: Împiedică sunetul să circule dintr-o cameră în alta prin pereți și tavane.

unnamed 4 e1475752273238 300x295 1

Dacă izolarea fonică împiedică sunetul să pătrundă în pereți și tavane, atunci ce ar însemna absorbția acustică? Absorbția acustică este procesul de prevenire a reflectării undelor sonore pe suprafața încăperii și provocării ecourilor și reverberaților. În acest fel, zgomotul din interior este redus, inteligibilitatea cuvintelor este îmbunătățită, stresul acustic este redus și bolile cronice sunt prevenite. Există multe soluții pentru eliminarea ecourilor și reverberațiilor dintr-o cameră, dar cea mai cunoscută metodă este este amplasarea panourilor acustice.

 

Dacă doriți mai multe informații despre aceste soluții sau aveți nevoie de sfaturi privind tratamentul acustic, vă rugăm să vizitați site-ul nostru: www.arcsys.ro sau să ne contactaţi prin e-mailul sau numărul de telefon afișate pe site.

Absorbție acustică: Îmbunătățirea acusticii prin eliminarea ecourilor, zgomotului și reverberațiilor din cameră

Diferenta dintre inainte si dupa instalarea panourilor ISINAC