Noutăți

Neuroarhitectură si confort acustic

Neuroarhitectura este un domeniu de studiu care studiază modul în care mediul fizic influențează creierul uman. Mai mult decât proiectarea şi construirea unui spațiu, arhitectura poate influența emoțiile, comportamentele și starea psihică a ocupanților unei clădiri. Un mediu sănătos poate stimula productivitatea, creativitatea, inovația și talentul uman.

Neuroarhitectura mai poate fi definită ca orice spațiu care a fost proiectat respectând principii derivate din neuroștiință, contribuind astfel la crearea unor spații care stimulează memoria şi îmbunătățește capacitatea cognitivă, reducând în același timp stresul.

În zilele noastre, majoritatea oamenilor îşi petrec mare parte din timp în interiorul clădirilor. Din acest motiv, trebuie să conştientizăm că durabilitatea nu se referă doar la materialele care sunt folosite și la modul în care mediul este protejat, ci și la îngrijirea sănătății mintale a oamenilor.


După cum se menționează într-un articol din revista digitală “Connections by Finsa” (https://www.connectionsbyfinsa.com/neuroarquitectura/), există 6 elemente pentru crearea unui spațiu sănătos:

1- Temperatura
2- Iluminarea
3- Prezența plantelor
4- Culorile
5- Parfumurile
6- Utilizarea curbelor

8e80e1ea98f223ad7f5194aca8630e83 edited

Cinci dintre acești factori sunt atinşi de ISINAC Acoustic Comfort. Prin soluțiile sale de absorbție a sunetului, ISINAC poate oferi spații cu design deosebit şi calitate acustică garantată.

f6a1e13892cf963dc75b57e2a8bc1580 edited