Noutăți

Lumină naturală oriunde te-ai afla

mature ginger handsome man with laptop computer park scaled

In prezent, oamenii petrec 90% din timp în interior. Drept urmare, lumina artificială a devenit din ce în ce mai importantă. Oboseala ochilor, durerile de cap, dispozițiile proaste, concentrarea slabă, absenteismul, nemulțumirea la locul de muncă, chiar și câteva minute de lucru în condiții de iluminare slabă pot reduce productivitatea.

Efectele de lumină nu sunt doar de natură vizuală și emoțională, ci și biologice.
Lumina naturală de afară „setează” ceasul nostru corporal. Ceasul corporal sau ritmul circadian este ciclul natural al fiecărei ființe umane, conform căruia trebuie să înțelegem când să mâncăm, să ne odihnim, să ne trezim, să ne gândim… Se repetă în fiecare zi cu răsăritul și apusul soarelui. Petrecerea mai mult timp în aer liber și expunerea la lumină naturală ajută la stabilizarea ceasului corporal și promovează sănătatea și bunăstarea. Iluminatul are, de asemenea, un impact mare asupra atmosferei și asupra impresiei vizuale a locului de muncă. Un mediu de lucru general bine conceput poate avea un efect stimulativ asupra oamenilor care lucrează acolo.

image


Ritmurile circadiene sunt cicluri naturale care spun implicit corpului uman că este timpul să se odihnească, să se trezească, să caute hrană, să reflecteze sau să se vindece.
Aceste modele se repetă în fiecare zi pe măsură ce soarele răsare și apune. Când oamenii sunt expuși la modele de lumină naturală, acest ciclu este relativ stabil și promovează sănătatea și bunăstarea.
Cu toate acestea, atunci când acest ciclu este perturbat, pot apărea diverse probleme fizice și emoționale. Tulburările de ritm circadian sunt asociate cu insomnie, scăderea funcției mentale, creșterea în greutate, cancerul de sân și alte efecte secundare.

Luând in considerare importanta luminii naturale si ritmului circadian, am adus in Romania primul sistem de iluminat care generează o experiența de lumina naturala in proporție de 95%, de asemenea iluminatul incintei se adaptează la bioritmurile umane pentru a oferi un mediu mai sănătos si mai natural.

skylighter Skylighter Surface mounting type Skylighter Suspended mounting type

Tehnologia „BIOWNLIGHT” este un sistem inteligent de iluminat LED dezvoltat de compania lituaniană „SELTEKA” în colaborare cu oameni de știință de la Universitatea Vilnius și Universitatea de Tehnologie Kaunas. Prin urmare, se bazează pe know-how-ul dobândit din 50 de ani de experiență în domeniul electronicii și susținut de cunoștințe teoretice ale științei.
O tehnologie convenabilă și inteligentă care le permite oamenilor care lucrează sau trăiesc în medii fără lumină naturală pentru perioade lungi de timp să experimenteze o sursă de lumină care le permite să trăiască mai aproape de ritmurile lor circadiene. Acesta este un alt pas către îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă ale oamenilor.

Cu acest scurt videoclip, producătorii vor să sublinieze importanța calității luminii pentru oameni. Cum afectează acest lucru în mod direct nivelurile emoționale, activitatea, starea de spirit și relațiile cu mediul.
Așa că au ales un scenariu thriller cu două personaje în situații similare, dar nu identice. Cu această ocazie putem aminti tuturor că o parte din stresul cotidian poate fi eliminată prin „folosirea” unui iluminat de calitate.

The Dome 2